כשאני התחלתי ללמוד בשנה הראשונה את לימודי הנטורופתיה שרצנו רוב הזמן בקפיטריה ואכלנו לחמניות, בגטים, וכל הבא ליד.
עד אמצע השנה הלחמניות הפכו לקמח מלא או שיפון בלבד ובהדרגה האוכל השתדרג עוד ועוד. כשהגענו לשנה הרביעית הקפיטריה עמדה בפני פשיטת רגל כי במקום להגיע אליה צצו בהפסקות קופסאות פלסטיק עמוסות כל טוב שהבאנו מהבתים.
המשקיעים שבינינו הגיעו עם תרמוסים מיוחדים למזון שהיו ממולאים בדגנים מלאים וקטניות מונבטות. מה שבטוח מזון תעשייתי/ קנוי יותר לא נראה על השולחנות.
אז ידעו בהנהלה שהגיע הרגע להעניק לנו תעודה.
טוב אז מהסטודנטים שמגיעים אלי אני לא דורשת את כל ההשקעה הזו אבל מספר פעולות פשוטות ותשומת לב יכולות בהחלט לשפר את התפריט פלאים.
למרבית הסטודנטים שעסוקים רב הזמן בלימודים או בעבודות כדי לממן את הלימודים לא נותר זמן פנוי להשקיע בבישול ונוטים להזמין אוכל מהיר ומוכן.
העניין שכדי לשמור על ריכוז ויכולת קליטה וזיכרון טובה יש לספק לגוף – למערכת העצבים, למוח די ויטמינים ומינרלים לתפקוד אופטימלי.
לקראת תחילת שנת הלימודים יש כמה כללים פשוטים שבאימוצם ניתן לשפר את התפריט היומי גם במסגרת התקציב ומגבלות הזמן הסטודנטיאליים.
הכלל הראשון איתו פותחים את היום הוא לא להתחיל ללמוד ללא ארוחת בוקר.
ארוחת בוקר, אפילו מינימלית דרושה לאספקת אנרגיה למח והתעוררות יעילה. למי שאין תיאבון בבוקר מומלץ להתחיל את היום עם פירות. הפירות הם ארוחת בוקר קלילה עשירה בסיבים, פחמימות פשוטות ויטמינים ומינרלים.אפשרויות טובות הם שני תפוחים, או אפרסמון ובננה, אגסים, ענבים או משמשים.
כשקונים כריכים, או כשמכינים מראש בבית, חשוב ביותר להקפיד על לחם/לחמניות מחיטה מלאה. בחיטה המלאה מגנזיום וויטמיני בי שחסרונם מגביר מתח , דיכאון, תגובות מוקצנות ללחץ. חיטה לבנה לא מכילה את הכמויות של הויטמינים שיש במלאה. אפשר לבחור בלחם שיפון, שאור, או תערובת דגנים מלאים.
מילוי טוב לסנדויץ' הוא , אבוקדו, טחינה, ירקות מוקפצים, פלפל קלוי,ממרח קישואים, חומוס, וירקות כגון נבטים, מלפפון, גמבה, או עגבניות שרי בשקית לחוד.
אחד המיתוסים המזיקים ביותר הוא שבזמן מבחן כדאי לאכול שוקולד להגברת הריכוז.
שוקולד, כמו כל סוכר מרוכז בצורת חטיף או סוכריות, גורם לעלייה תלולה של סוכר בדם שגוררת אחריה הפרשת אינסולין אשר מטמיע במהירות את הסוכר בתאים ומביא לירידה תלולה יותר של רמת הסוכר – עייפות, עצבנות, צורך בסוכר נוסף ומעגל חוזר חלילה.
כדי למנוע את המצב משתמשים בפחמימות שנספגות באופן איטי יותר לדם בשילוב חלבון שמאט את הספיגה. דוגמא מומלצת לשימוש במבחנים היא צימוקים ושקדים או משמש יבש ואגוזי מלך, קשיו או ברזיל – האגוזים עתירים בחלבון והפירות היבשים מכילים במוסף לפחמימה סיבים שמאטים את עיכולה ומינרלים שתורמים לריכוז.
במקום חטיפי האנרגיה הפופולאריים שהם לרוב גם עתירי סוכרים ותוספות סינטטיות עדיף לקחת בשקית מעט גרנולה או דגני בוקר מלאים שקיימים בשוק בשפע וחסכוניים יותר, יש גם חטיפים בריאים יותר בחנויות הטבע.
נשנוש טוב בערב יכולים להוות גרגרי רימון שיש כעת בשפע, גרגרי חומוס מבושל, אגוזים טריים(למי שלא נמנע מעודף קלוריות), פירות וירקות חתוכים.
פטנט נחמד לארוחה חמה שאפשר לקחת איתכם – לבשל מרק סמיך מאוד – מרק כתום של עדשים ובטטה או מרק עשיר בירקות ואורז- הפואנטה היא לרכז אותו בבישול. לקחת איתכם מנה בצנצנת עם מכסה מתברג(למלא חצי צנצנת), וברגע הרעב להוסיף לו מים רותחים כדי לדלל בחזרה. תאמינו לי שהחברים לספסל כל כך יקנאו מהריח וכבר למחרת יכינו גם הם.
קישור להמלצות לקשב וריכוז
קישור לשייק המספק ארוחה בריאה ומהירה
כמוסות המספקות 30 סוגי פירות יער פירות וירקות אורגניים לבסיס תזונתי איכותי ושמירה על הבריאות
טיפולי בריאות ברוגע להפחתת מתח וטיפול בחרדת בחינות